четвер, 22 січня 2015 р.

знайшла загублені записи

Про Матвійка багато не писала і почала робити це з 8-ого місяця. На робочому столі в файликах просто зберігала деякі нотатки. І от зовсім випадково в архівних папках ноутбука виявила їх. Одразу ж побігла копіювати сюди, аби більше не губилися :)
----------------------------------------------------------------------------------------
Наші досягнення 8-ого місяця:

- з 7-ми місяців сидів, якщо його так посадити, але сам сідати не хотів, а в ~7,5 навчився вже десь сідати впевнено. І так гарно рівненько спинку тримає при цьому зовсім як дорослий вже.

- переповзаєм з кімнати в кімнату, квартиру взддовж і в поперек. Улюблене місце для повзання під столом, навколо якого багато стільців - от там уже гуляй душа - лабіринтів багато, тільки встигай переповзати :)

- навчився вставати по чому хочеш і де лиш можна зачіпитися, причому після того як встав часто забуває, що сам стояти ще не вміє і буває пускає руки і падає на дупцю.

- бували випадки правда, що по секунди 2 вдавалося стояти і не падати, але то раза 2- від сили :)

- останній тиждень рот не закривається :) ма-мя-ма, ба-ма-ма, блє-блє-блє, агу-гу і т.д. Особливо часто говорить ма-ма, яка щось сталося, впав, чогось хоче, їсти, пісяти і т.д.

- навчилися спати без підгузників. Останні 2 тижні. Спочатку бували промази, а чим далі тим більше вже все як по маслу. Мамам натішитися не може. Тяжко зважитися, зате потім дуже добре від отриманого результату. Та й взагалі з висаджуванням великі успіхи. Лиш ще не навчилися до кінця тримати коли в маршрутці їдемо, або нема як по-іншому висадити, але в нас все ще впереді!

- сьогодні,  рівно у 8 місяців, Матвійко вперше попісяв на горшочок. Тільки сів і одразу попісяв. Не будем лукавити, я знала що він хоче і має зараз пісяти, і може, нехай навіть це збіг обставин, але все одно приємно :) Все починається з малого

Смішні випадки:
- дуже смівся з кульбабки, з якої здували пірїнки. Так аж голосно і заразним сміхом, що всі навколо нього також сміялися.
- сміявся в маршрутці як мама казала "апчіх", всі люди аж зглядалися, що та мама робить з дитиною))


Про закалювання:
гуляли якось в себе в Дрогобичі з дівчатами. Дощ недавно випав тому на траву випустити малюка зі слінга не було як і мусила пустити пам'ятник натирати. То вже був вечір 8-9 година. Малий був одітий в бодік такий що шортиками закінчується - не знаю як правильно зветься, і добре що мамаша додумалася взяти з собою гетрики. Якраз прийшлося одягнути. Всі інші дітки були одягнуті в штанішки шкарпетки і светрики+ взуття якесь - бо вже старші.. Але в той вечір я якраз зрозуміла що реально означає холодні ножки і ручки. Коротше думаю все - насмарка нам не уникнути.. Представте собі моє здивування, коли малий ні на другий день ні на третій, ані носом не повів!!! І тут я зрозуміла, що недаремно мабуть я ніколи шкарпеточки не одягаю і на двір і дома з голенькими ножками повзаємо!! Хоча ножки особливою теплотою ніколи не відзначалися.Все таки все дає свою закалку- головне не перестаратися, бо я вже часом ловлю себе на тому, що в іншу сторону палку перегинаю... як в той вечір..

----------------------------------------------------------------------------------
9 місяців
Матвійко вже веде себе зовсім як дорослий. 
Проявляються такі емоції як страх, сором, втома.

- Дуже боявся Владочки коли вона говорила "АААА", зразу сумно складав губки і починав дуже жалісливо плакати.

- Смішно було, коли сам вмикав пилососа і потім починав тікати від нього і так само плакати і боятися. І ще зразу треба хапатися мамі за ноги, щоб взяла маленького на ручки

- Така сама реакція на подарунок хресної - паровозик.

- В третій декаді місяця почав ходити попри диван, стіл, що-небудь, але тільки ввправо і приставляючи ліву ножку до правої

- Без 4 днів 9 мама знайшла перший зубчик, уоли Матвійко хотів вкуcити її за носика. Радоті не було меж.

- Хоч цьго місяця через зубні соплі плавання пропускали багато, все ж є помітні успіхи. Матвійко сам плаває з пінопластовою дощечкою, мама тільк чуть притримує для рівноваги, сам тримається за бортик басейну, можна навіть на чуть-чуть відпустити і не тримати його зовсім 

- ще з'явився новий культ переслідування голубів і собачок поглядом, а ще вдалось навіть погладити голуба по голівці, коли нам його принесла дівчинка.

- в 9 місяців і 1 день Матвійко почав сам впевнено стояти і навіть коли стоїть на відстані дивиться на маму і хоче уже йти, навіть ножка вже дьоргається, але в останній момент рівновага втрачаєтсья.. Це все так потішно виглядає :)

У нас супер-хлопчик! 

--------------------------------------------------------------------------------
10 місяців
25 вересня показався 2-ий зубчик. Тепер знизу два зубчики!
4 жовтня в Матвійка вилізло 2 передніх верхніх зубчика!

- Матвійко зробив свої перші свідомі  крчки за 1 день до повних 10 місяців
- почав робити тосі-тосі на кожному кроці і просто так :)
- може папа помахати, але не тоді коли мама хоче або коли треба, а просто коли настрій прийде :)
- взагалі змінився в один день - став зовсім дорослим, навіть погляд помінявся. Цей день був субота 8 жовтня. Це як наступний етап у розвитку.
- говорю мама, баб,тататата, і багато інших складів і при тому розумію хто мама а хто тато 

--------------------------------------------------------------------------------
11 місяців
20 жовтня виліз 5 зубчик і через день 6-ий. 
Тепер у нас 4 зуба зверху і 2 знизу :)

- Матвійко розумнішає на очах і вже навіть хитрувати починає
ситуація на дивані, коли я не пускала його на іншу сторону, бо там лежало щось заборонене, і він вдавав ніби бавиться з того боку, не встигла я піднестися з дивану, щоб щось взяти, як матвійко ЧКУРНУВ і вже через 1 с був на недозволеній стороні дивану)))

- навчився відкривати дверки на кухні, тепеер може собі в любий момент залізти і взяти що треба йому..
- ще одне з улюблених занять - повикидати чоботи і взуття з шафи -купе, благо там дверки легко рукою посунути можна..

- за два тижні ходіння вже досить впевнено перебігає пів хати з пворотами і мотанням кругів навіть.. Біднятко лише ще само встати не вміє..

- перестав вночі пісяти в 10,5 місяців. Красота та й годі))
і десь за 2 тижні знову почав ))

--------------------------------------------------------------------------------
Чомусь після цього файликів більше немає, нето віндовс переставили, нето кудись  в інше місце складати почала, нето зовсім писати перестала, тепер не згадаю. Але ж цікаво було отак через 3 роки знайти і прочитати, зразу починаю порівнювати з Меланкою. О до речі про неї теж вже останні місяці нічого не записувала, обіцяю виправитися найближчими днями :)

Немає коментарів:

Дописати коментар